Jak nařezat špekáčky
Pokud chystáte grilovačku nebo jen tak posedíte u ohně se sklenkou dobrého vína, určitě vám nebudou chybět špekáčky. Ale jak nařezat tyto lahůdky, aby byly připraveny na ohni co nejlepší? Přečtěte si náš rychlý návod a buďte mistr grilu!
Výběr špekáčků
Než se pustíte do samotného řezání, vyberte si kvalitní špekáčky. Ideálně by měly být čerstvé a dobře uležené. Můžete si vybrat mezi různými druhy a příchutěmi, ale vždy dávejte přednost kvalitě před kvantitou.
Řezání šikmo nebo rovně
Existují dva základní způsoby, jak nařezat špekáčky – šikmo nebo rovně. Řezání šikmo způsobí, že špekáčky se na ohni hezky kroutí a získají křupavou kůrku. Rovné řezání je pak ideální pro ty, kteří preferují rovnoměrné grilování.
Pomocí vidličky
Pokud chcete dosáhnout perfektního řezu, můžete použít obyčejnou vidličku. Jednoduše špekáček nasadíte na vidličku a poté řežete po délce. Tento způsob vám umožní udělat pěkně pravidelné řezy a zároveň ochráníte prsty.
Servírování a dochucení
A nakonec nezapomeňte na servírování a dochucení. Špekáčky můžete podávat s různými omáčkami a přílohami. Klasikou je hořčice, kečup nebo cibulová omáčka. Ale fantazii se meze nekladou! Přidejte například pikantní chilli omáčku nebo sladkou BBQ omáčku.
A teď už jen zbývá zapálit oheň a užívat si chvíle strávené s přáteli a rodinou u grilu. A pokud hledáte další inspiraci nebo tipy na grilování, navštivte naši stránku erady.cz a nezapomeňte si přečíst také náš nejčtenější článek o historii grilování na Wikipedii.